Palvelut
Hoidamme kuulo-oireita, kuten korvien soiminen eli tinnitus, ääniyliherkkyys ja misofonia sekä korvaperäisiä huimausoireita, kuten Menieren tauti ja vestibulaarimigreeni
Palvelumme yksityishenkilöille
Tarjoamme kuuloalaan erikoistuneen psykologin sekä audiologi, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin palveluja kuulo-oireista, kuten korvien soimisesta eli tinnituksesta, ääniyliherkkyydestä tai kuulonlaskusta ja korvaperäisistä tasapainosairauksista kärsiville henkilöille.
Erikoisosaamistamme ovat:
- Tinnitus ja sen hoito
- Ääniyliherkkyys ja sen hoito
- Misofonia ja sen hoito
- Korvaperäinen huimaus ja sen hoito
- Kuulonalenema ja sen hoito
Olemme tehneet pitkään yhteistyötä häiritsevistä kuulo-oireista ja korvaperäisistä huimaussairauksista kärsivien potilaiden auttamiseksi, jotta potilaan on mahdollista saada kokonaisvaltaista apua ja näkemystä oireeseensa ja sen vaatimaan mahdolliseen jatkohoitoon.
Olemme tuoneet Suomeen häiritsevän tinnituksen hoitoon kehitetyn hoito-ohjelman, johon on sovellettu kognitiivisen käyttäytymisterapian (KKT, CBT) menetelmiä. Tämä hoito-ohjelma on vahvan tutkimusnäytön perusteella todettu vaikuttavimmaksi hoitomuodoksi häiritsevään tinnitukseen (American Academy of Audiology 2014). USA:n korvalääkäriyhdistys suosittaa kyseistä hoitoa ensisijaisena hoitona jatkuvaan, häiritsevään tinnitukseen (AAO-HNS 2014). Sillä on saatu lupaavia tuloksia myös ääniyliherkkyyden ja misofonian hoidossa.
Häiritsevien kuulo-oireiden hoito-ohjelmamme
Video-etävastaanotto mahdollistaa potilaiden hoidon kaikkialta Suomessa. Video-etävastaanoton antama hyöty potilaalle on todettu lähivastaanoton veroiseksi kuulo-oireiden, kuten korvien soimisen eli tinnituksen ja ääniyliherkkyyden hoidossa.
Asiantuntijamme:
Palvelumme terveydenhuollon ammattilaisille
Jos olet terveydenhuollon asiantuntija, kuten
- korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri
- työterveys- tai yleislääkäri
- audionomi-kuulontutkija
- kuulon kuntoutusohjaaja
- psykologi tai psykiatri
- terveydenhoitaja
ja sinulla on potilas, jolla on häiritsevää kuulo-oiretta, kuten tinnitusta, ääniyliherkkyyttä, misofoniaa tai muuta audiologian alan ongelmaa, jonka hoidossa olisi hyötyä erityisosaamisestamme, voit ohjata potilasta varaamaan ajan etävastaanotolle. Audexin vastaanotolla potilas saa lisätietoa ja hoitoa oireisiinsa. Tietoturvallisen videoetävastaanoton avulla meidän on mahdollista hoitaa potilaita kaikkialla Suomessa.
Asiantuntijamme:
Mikäli sinulla herää kysymyksiä asian suhteen voit tarkemman tiedon saamiseksi olla meihin yhteydessä. Ota yhteyttä.
Psykologin palvelut
Psykologin vastaanotolla potilas saa tietoa ja ohjausta tinnituksen ja ääniyliherkkyyden hallintakeinoista. Psykologin ensikäynnillä arvioidaan potilaan jatkohoidon tarve. Tarvittaessa jatkohoidoksi suositellaan strukturoitua ja spesifiä häiritsevän tinnituksen, ääniyliherkkyyden tai misofonian hoitojaksoa kognitiivisen käyttäytymisterapian keinoin. Hoitojaksosta annetaan potilaalle etukäteen selkeä hoito-ohjelma ja hoidon loputtua loppuraportti.
- Tinnitus ja sen hoito
- Ääniyliherkkyys ja sen hoito
- Misofonia ja sen hoito
- Häiritsevän kuulo-oireen hoito-ohjelma
Psykologin vastaanotto ja hoitojakso voidaan toteuttaa joko omakustanteisena palveluna tai ostopalveluna tuottamalla palvelut yksilötapaamisina etä- tai lähivastaanottona. Psykologin vastaanottokäynti tai hoitojakso ei ole KELA-korvattavaa, mutta sitä varten (6 – 8 käyntiä) on mahdollista tiedustella maksusitoumusta potilaan sairaus- tai tapaturmavakuutusyhtiöltä tai työterveyshuollosta. Maksusitoumus on hyvä pyytää 8 käyntiä varten, mutta jos 6 käyntiä potilaan kohdalla riittää, ei jäljellä olevia käyntejä laskuteta.
Audiologi, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin palvelut
Mikäli potilaalla esiintyy tinnitusta, ääniyliherkkyyttä tai kuulemisongelmia kojeilla tai ilman, potilasta voidaan ohjata varaamaan 60 minuutin etävastaanotto Audexin audiologi, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille. Samoin jos potilaalla esiintyy korvaperäiseksi epäiltyä huimausta, jonka diagnoosi jäänyt epäselväksi tai potilaalla esiintyy häiritseviä oireita hoidosta huolimatta.